Volledig Hitma-assortiment
Hitma Single Use

Nieuws

20 oktober 2023

Quantex nauwkeurige pompen, Hitma komt met nieuwe oplossingen om vloeistofverwerking te revolutioneren

Hitma introduceert van fabrikant PSGDover de geavanceerde nieuwe Quantex-pompen voor vloeistofverwerking. Deze baanbrekende producten betekenen een grote sprong voorwaarts in de vloeistofverwerkingstechnologie en bieden precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie voor een breed scala aan toepassingen: van biofarmaceutische productie tot waterbehandelingen en harmoniëren perfect met single-use technologie.
Lees meer

22 september 2023

Geslaagd Single-use Event!

Op 12 september vond het Single-use Event plaats in Corpus, Leiden, waarbij het thema van dit jaar gericht was op ‘compatibiliteit en standaardisatie’. De nadruk lag op uitdagingen met betrekking tot de compatibiliteit van apparatuur en het gebrek aan standaardisatie bij single-use technologie. Samen met UltraPure International namen wij deel aan het event en hebben we bij stand 9 mogen aantonen hoe onze assemblies een oplossing bieden voor deze uitdagingen. Rob Mijnsbergen beschouwde het event als een groot succes.
Lees meer

4 augustus 2023

Hitma aanwezig op Single-use event 2023

Op 12 september nemen wij weer deel aan het Single-use event in Corpus leiden. Het thema van dit jaar ‘compatibiliteit en standaardisatie’ zal nadruk leggen op de uitdagingen van compatibiliteit van apparatuur en gebrek aan standaardisatie bij single-use technologie. Ook dit jaar is het event een combinatie van tafelpresentaties met hoogwaardige producten en interessante sprekers.
Lees meer

15 juni 2023

Webinar CPC: Let it flow

20 en 22 juni organiseert onze fabrikant CPC het webinar ‘Let it flow’ over ontwikkelingen in aseptische verbindingstechnologieën die 1/8" tot 1 ½" flow path processen mogelijk maken.
Lees meer

22 juli 2022

Hitma doet mee aan Single-use event 2022

13 september 2022 heeft Hitma een stand op het Single-use event in Corpus Leiden. Thema van het evenement is deze keer ‘Single-use – The next step’, waarbij de nadruk ligt op uitdagingen en mogelijkheden van single-use technologie in bioprocessing, biotechnologie en (bio)farmaceutische productie. De kracht van het Single-use event is de combinatie van tafelpresentaties met hoogwaardige producten en interessante sprekers.
Lees meer

12 mei 2022

Hitma en ESI Benelux gaan fuseren

Per 1 oktober 2022 gaan Hitma en ESI Benelux verder als één bedrijf binnen de single use-tak van Hitma UltraPure B.V. Door de fusie kunnen (bio)farmaceutische bedrijven vanaf die datum terecht bij één toeleverancier voor een zeer breed pakket single-use producten en assemblies. Na het samengaan wordt de samenwerking met de leveranciers van beide bedrijven vanuit het Hitma-pand in Uithoorn voortgezet. De specialisten van ESI Benelux maken de overstap naar het Hitma-team.
Lees meer

12 april 2021

Single use-specialist Pim Kamphuis gastspreker Clinical Supplies Forum

23 april a.s. vindt via Zoom het Clinical Supplies Forum plaats met als centraal thema: 'Generations of Formulation'. Pim Kamphuis, specialist single use-technologie bij Hitma, is gastspreker tijdens dit forum. Hij behandelt tijdens zijn presentatie het onderwerp: 'Disposable production units, flexibilization of multi-product biotech production plants'.
Lees meer

7 april 2021

Van lege polder in Leiden naar toplocatie voor vaccin- en medicijnontwikkeling

Begin jaren 80 was het een lege polder. Nu, 40 jaar later, hebben de weilanden bij Leiden plaatsgemaakt voor het Leiden Bio Science Park. Het is onder andere de plek waar het Janssen vaccin tegen corona werd ontwikkeld. Het TV-programma EenVandaag gaf tijdens de uitzending van 6 april jongstleden een interessant kijkje achter de schermen van deze biotech-cluster.
Lees meer

30 januari 2019

Hitma-partner Equflow trotse sponsor Disposable Solutions 2019

19,20 en 21 februari a.s. vindt in het Novotel Hotel in Amsterdam Disposable Solutions 2019 plaats; Het enige congres te wereld dat zich 100% focust op het gebruik van disposable producten en single use systemen in de biofarmaceutische industrie. De single-use specialisten van Hitma zullen ook tijdens deze 3-daagse summit aanwezig zijn. En onze partner Equflow is trotse sponsor van Disposable Solutions 2019.
Lees meer

1 oktober 2018

Nieuwe website over single-use technologie

Hitma heeft een website ontwikkeld die geheel in het teken staat van single-use technologie voor life sciences- en (bio)farmaceutische processen. Op deze nieuwe site kom je alles te weten over het gebruik en de voordelen van single-use componenten in sanitaire processen. Via onze website worden achtergrondartikelen en video’s gedeeld. Koppeling met sociale mediakanalen zorgt ervoor dat je via onze site direct kunt volgen wat er o.a. op Twitter speelt op het gebied van single-use technologie. Ook delen we het laatste nieuws uit de (bio)farmacie en over andere sanitaire processen. Op ons blog plaatsen onze productspecialisten verhalen over wat zij in de praktijk tegenkomen en meemaken. Je kunt via de nieuwe site direct reageren op artikelen, vragen stellen en/of informatie delen.
Lees meer

17 februari 2017

Indutrade-bedrijven organiseren netwerkborrel tijdens Interphex-beurs

De beurs Interphex in New York is al 38 jaar het ontmoetingspunt voor de farmacie, biotechnologie en medische sector. Samen met collega's van diverse Indutrade-bedrijven die zich, net als wij, in deze markten begeven, hebben we de handen ineen geslagen. We introduceren tijdens de Interphex een nieuwe dienstverlening m.b.t. single-use technologie.
Lees meer

22 januari 2016

ISO 9001:2015 certificaat voor Hitma UltraPure

19 januari 2016 heeft Hitma UltraPure samen met de andere Hitma-bedrijven de ISO 9001:2015 certificering behaald. Hitma Groep was in december 2015 door Lloyd’s Register Nederland voorgedragen voor dit certificaat. Na de succesvolle afronding van de procedure kon onze trotse QMS-manager Henk de Koning het ISO 9001:2015 certificaat in ontvangst nemen.
Lees meer

27 oktober 2015

Wendy Korver namens HIitma UltraPure aanwezig tijdens GMP themadag Kwaliteit en Kwalificatie van Leveranciers

Binnen de farmaceutische industrie dienen leveranciers en producenten van grondstoffen en (hulp)materialen te worden gekwalificeerd. Vrijdag 6 november a.s. organiseert DARQA een themadag waarbij de verschillende aspecten van dit proces vanuit uiteenlopende gezichtspunten worden besproken. Onze collega Wendy Korver houdt tijdens dit seminar een presentatie over onze blik op dit onderwerp als leverancier van single-use producten en systemen voor (bio)farmaceutische applicaties.
Lees meer

9 oktober 2015

Terugblik op Labtechnology 2015

Op 7 en 8 oktober jongstleden waren de single-use specialisten van Hitma UltraPure aanwezig op de beurs Labtechnology 2015 in Utrecht. Op onze stand konden laboranten de mogelijkheden zien van single-use technologie in laboratoria.
Lees meer

1 september 2015

Hitma UltraPure 7 en 8 oktober aanwezig op beurs Labtechnology

Hitma UltraPure is dit jaar aanwezig op de beurs Labtechnology 2015 die op 7 en 8 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de stand van Hitma UltraPure (standnummer B19) komt de bezoeker alles te weten over de mogelijkheden en voordelen van single-use technologie in laboratoria.
Lees meer

14 mei 2015

Gratis toegangskaarten voor Achema 2015

Bent u van plan de Achema-vakbeurs te bezoeken? Dan hebben we goed nieuws voor u. Wij hebben gratis toegangskaarten t.w.v. 80 euro beschikbaar voor deze beurs voor de procesindustrie in Frankfurt am Main.
Lees meer

13 mei 2015

Saint-Gobain neemt ZenPure over

Onze vaste leverancier Saint-Gobain heeft ZenPure overgenomen. ZenPure is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van filtratieproducten.
Lees meer

14 april 2014

Colder AseptiQuik genderless connectoren

Hitma UltraPure introduceert van Colder Products Company, fabrikant van single-use connectoren voor life science-toepassingen, de “genderless” single-use AseptiQuik connectoren (dus niet langer een male-/female uitvoering). Met deze nieuwe connectoren maakt men in biofarmaceutische processen een snelle steriele koppeling. De robuuste koppeling biedt met het eenvoudige “flip-click-pull-principe” in 3-stappen een betrouwbare connectie die de kans op montagefouten minimaliseert.
Lees meer

17 april 2013

Eenvoudig assembleren met Bio Tube Applicator

HitmaUltraPure laat de (bio)farmaceutische markt kennis maken met de revolutionaire Bio Tube Applicator™ van BioPure Technology. Dit nieuwe product uit het assortiment van Hitma UltraPure is uitermate geschikt voor het betrouwbaar assembleren van een filter of barb met tubing.
Lees meer

22 februari 2013

Met de Pure Fit instelbare slangenklem regelt u het zelf

De Pure-Fit® Tru Valve van Saint-Gobain Performance Plastics is een innovatief product. Met deze instelbare slangenklem regelt u zelf of een flexibele slang volledig wordt afgesloten. Zo kunt u het doorstoomvolume in uw processlang accuraat regelen.
Lees meer

1 januari 2013

Nieuw platform over monstername

Onder het motto “Don’t gamble with your sample” is Hitma Groep een platform gestart dat geheel in het teken staat van monsternametechnologie (www.monstername.nl). Specialisten van Hitma vestigen hiermee de aandacht op het belang van betrouwbare monstername. Op basis van de uitkomst van een monsteranalyse worden tenslotte belangrijke beslissingen genomen m.b.t. de kwaliteit en veiligheid van een proces en/of eindproduct. Meer kennis van monsternametechnologie en het gebruik van de juiste monsternamesystemen leveren kwaliteitsvoordelen en kostenbesparing op in o.a. de farmacie en voedingsmiddelen- en procesindustrie.
Lees meer

17 september 2012

Nieuw: single use monsternamezakken

Hitma UltraPure brengt nu ook de nieuwste productlijn van Keofitt in de Benelux op de markt: Steriele sampling bags. Deze single use monsternamezakken zijn ontwikkeld om veilig een monster te nemen van een gesloten (steriel) systeem. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor sanitaire processen, zoals in de (bio)farmacie en voedingsmiddelenindustrie.
Lees meer

22 augustus 2012

Pure-Fit® SIB® fittingsysteem sluit naadloos aan

Hitma UltraPure levert het Pure-Fit® SIB® (Smooth Inner Bore) fittingsysteem van Saint-Gobain Performance Plastics, waarbij de slang en de fitting naadloos zijn gemonteerd. Dit geeft een supergladde sanitaire binnenkant en vermindert de kans op bacterie-ophoping.
Lees meer

24 juli 2012

Hitma UltraPure introduceert slangenklem met uniek sluitmechanisme

Saint-Gobain Performance Plastics heeft een slangenklem ontwikkeld met een uniek sluitingsmechanisme. Deze Pure-Fit® TC heeft een geïntegreerd sluitsysteem dat volledig beschermt tegen het ongewenst open klikken van de klem. De doorvoer door de slang blijft gegarandeerd volledig afgesloten.
Lees meer

17 april 2012

Regelsysteem voor peristaltische pomp

Hitma UltraPure biedt van fabrikant Equflow een nieuw regelsysteem voor peristaltische pompen. Dit innovatieve regelsysteem is ontwikkeld voor het instellen en regelen van doseerpompen in discontinue of continue (bio)farmaceutische processen.
Lees meer

17 januari 2012

PendoTECH single use druksensoren

Ons pakket omvat o.a. PendoTECH single use druksensoren voor kritische inline- en dead end-drukmetingen in upstream en downstream (bio)farmaceutische processen. Een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor roestvrijstalen druksensoren voor tubing en biocontainers en dè oplossing voor single-use processen. Ook behoort "cleaning validatie" van druksensoren tot het verleden.
Lees meer

3 januari 2012

Equflow single use flowmeters

Hitma UltraPure is leverancier van Equflow. Equflow ontwikkelt en produceert (single use) flowmeters en aanvullende producten voor zeer nauwkeurige doorstroommetingen in uiteenlopende applicaties.
Lees meer

24 november 2011

FlexPro processlang, de professional in flexibiliteit

De FlexPro van Saint-Gobain Performance Plastics is een nieuwe processlang met een bijzonder gladde binnenzijde op basis van PTFE-fluorpolymeer. FlexPro staat voor maximale flexibiliteit en topprestaties in de meest veeleisende procesomstandigheden en krap ontworpen installaties.
Lees meer

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy